11-08-2016
Συνταγή: Λιγκουίνι με ντοματίνια και ξινομυζήθρα
Μία υπέροχη συνταγή από την Αργυρώ που μυρίζει ελληνικό καλοκαίρι και Πάρο!
Θα χρειαστείτε:
500 γραμμ. λιγκουίνι
500 γραμμ. ντοματίνια μακρόστενα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
250 γραμμ. ξινομυζήθρα
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄. Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρουμε 5΄-6΄ να μαραθούν.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα και την κάππαρη.
Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Προσθέτουμε 1/2 φλ. τσαγιού νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2΄ όλα μαζί.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως.