17-10-2015
Συνταγή: Μαρμελάδα ακτινίδιο
Τέλεια και ιδανική για εντυπωσιακά cheesecake και όσα γλυκά χρειάζονται μαρμελάδα. Απαραίτητη προϋπόθεση για επιτυχία είναι τα πολύ ώριμα ακτινίδια!
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 λεπτά
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 λεπτά
ΑΠΟΔΟΣΗ: 1000 gr.
Υλικά
1000 gr. ακτινίδια
720 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
2 λάιμ
130 ml. νερό
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ακτινίδια σε φέτες. Με το εργαλείο του πουρέ πατάμε τα φρούτα, όσο θέλουμε ώστε να λιώσουν ελαφρά τα φρούτα. Παίρνουμε το ξύσμα και τον χυμό των λάιμ.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα φρούτα, τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα. Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, μετά την πρώτη βράση μετράμε τον χρόνο, για τα πρώτα 5 λεπτά δεν ανακατεύουμε. Kατόπιν δυναμώνουμε την ένταση και βράζουμε, αφαιρώντας τον αφρό που θα δημιουργηθεί, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα περίπου 12-15 λεπτά.
Δεν περιμένουμε η μαρμελάδα να πήξει, πρέπει να είναι ρευστή, μόλις κρυώσει θα είναι όπως ακριβώς χρειάζεται.
Μεταφέρουμε τη ζεστή μαρμελάδα στα βάζα, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.