Συνταγή: Μπάρες λεμονιού, χωρίς βούτυρο και ζάχαρη

Άλλη μια πρόταση για σπιτικές μπάρες λεμονιού με κινόα, βρώμη, αμύγδαλα και blueberries, χωρίς βούτυρο και ζάχαρη από την food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου.

Υλικά Συνταγής

– 200 – 220 γρ νιφάδες βρώμης
– 60 γρ κινόα ωμό (180 γρ βρασμένο)
– 50 γρ blueberries χωρίς ζάχαρη ή ότι άλλο αποξηραμένο φρούτο σας αρέσει
– 70 γρ αμύγδαλα (χρησιμοποίησα ανάλατα και άψητα)
– 40 γρ ελαιόλαδο
– 100 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
– μια τσιμπιά αλάτι
– ξύσμα από λεμόνι βιολογικό και ακέρωτο (χρησιμοποίησα 2 μεγάλα)
– 20 γρ νερό

Εκτέλεση

1. Τοποθετούμε το ωμό κινόα μέσα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε για 1 λεπτό κάτω από τρεχούμενο νερό.

2. Το βράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο.

3. Όσο βράζουμε το κινόα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα και τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο ταψί για κέικ.

5. Τοποθετούμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

6. Τοποθετούμε τα τριμμένα αμύγδαλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κινόα.

7. Όταν βράσει το κινόα, το ξεπλένουμε πολύ καλά και το αδειάζουμε στο μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, δοκιμάζουμε, προσθέτουμε κάτι αν πιστεύουμε ότι χρειάζεται και αδειάζουμε στο ταψάκι μας.

8. Ψήνουμε για 30-32 λεπτά στους 180 σε αέρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ