Συνταγή: Μπισκότα με βρώμη

Πανεύκολη συνταγή και από τις πιο υγιεινές. Λίγο γλυκά και τραγανά.

Θα χρειαστείτε:
Μισό κιλό βρώμη
250 γρ. μέλι
100 μλ κονιάκ
1 κ.γλ. μπέικιν ή σόδα κοφτό
Οδηγίες
Σε μπολ ρίχνουμε το μέλι με το κονιάκ και τα ανακατεύουμε συνεχώς με το χέρι ή το σύρμα για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το μέλι. Προσθέτουμε το μπέικιν ή τη σόδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε τη βρώμη και χρησιμοποιώντας το χέρι μας ανακατεύουμε και συνθλίβουμε ζυμώνοντας τη βρώμη για 5-6 λεπτά. Αρχικά θα νομίζετε ότι τα υλικά δεν πρόκειται να ενωθούν αλλά στην πορεία θα διαπιστώσετε ότι όσο φουσκώνει η βρώμη με το υγρό η ζύμη θα αποκτήσει συνοχή.

Βάζουμε στο ταψί του φούρνου λαδόκολλα και με τη βοήθεια από ένα τσέρκι φτιάχνουμε στρογγυλά μπισκοτάκια διαμέτρου 7 εκ. Βάζουμε στο τσέρκι 2 κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα των μπισκότων μας και τα στρώνουμε καλά πιέζοντάς τα. Βγάζει 30 μπισκότα στα 2 ταψιά και μισό.

Αν δεν έχουμε τσέρκι , τότε βάζουμε τα 2 κ.γλ. μείγμα στο ταψί μας και τα πατάμε να πλατύνουν και στρώνουμε τις άκρες , ώστε να τους δώσουμε όσο μπορούμε πιο στρογγυλό σχήμα. Θέλουμε λεπτά μπισκοτάκια.

Ψήνουμε το ένα ταψί στους 220 βαθμούς, καλά προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στη μέση του φούρνου για 8 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ