Συνταγή: Μύδια αχνιστά στο γυαλό με τρία υλικά

Μύδια αχνιστά στο γυαλό με τρία μόλις υλικά. Εύκολα, γρήγορα και υγιεινά!

Τα μύδια αποτελούν μία σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών και καλής ποιότητας πρωτεϊνών, με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος, θερμίδες και χοληστερίνη.

Τα 100 γραμμάρια της σάρκας του μυδιού (10-12 μεγάλα μύδια) περιέχουν :

  • 87 θερμίδες
  • 17 γραμμάρια πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας
  • 200 mg ασβέστιο (όσο το ½ κουπάκι γιαούρτι)
  • 330 mg φώσφορο (όσο 1 και ½ κουπάκι γιαούρτι)
  • 7,7 mg σίδηρο (όσο 100 gr μαγειρεμένου μοσχαρίσιου συκωτιού)
  • αλκαλικά άλατα σε μεγάλο βαθμό που παρουσιάζουν χωνευτικές άλλα και διεγερτικές ιδιότητες.

Θα χρειαστείτε:

  • 300 γραμμ μύδια
  • 1 λεμόνι ή lime
  • Ψιλοκομμένο σχινόπρασο ή μαιντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Βασιλικό για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Πλένουμε καλά τα μύδια με σφουγγαράκι και αφαιρούμε την τρίχα που έχουν.
  • Πολτοποιούμε μία σκελίδα σκόρδου με λίγο ελαιόλαδο και τα ρίχνουμε σε κατσαρολάκι.
  • Ρίχνουμε τα μύδια στο κατσαρολάκι και το σκεπάζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι τα μύδια να αχνιστούν.
  • Έπειτα σβήνουμε κρασί και σκεπάζουμε ξανά. Όταν αρχίζουν να ανοίγουν τα μύδια τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε σε βαθύ πιατέλα, ρίχνουμε το σχινόπρασο από πάνω και λίγο λεμόνι.
  • Τέλος, προσθέτουμε φυλλαράκια βασιλικού για άρωμα.

Το μυστικό

Τα κλειστά μύδια θέλουν υπομονή να ανοίξουν. Όσα μύδια δεν ανοίγουν, είναι μύθος ότι δεν είναι καλά και τα πετάμε. Απλώς τα μαγειρεύουμε περισσότερη ώρα. Τέλος, δεν αλατίζουμε ποτέ τα μύδια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ