13-03-2016
Συνταγή: Νηστίσιμος χαλβάς για την Καθαρά Δευτέρα χωρίς ζάχαρη!
Φτιάξτε αυτή την πανεύκολη συνταγή για νηστίσιμο σιμιγδαλένιο χαλβά με sweete stevia που προτείνει ο pastry chef Δημήτρης Οικονομίδης και απολαύστε τη με τους φίλους και την οικογένειά σας την Καθαρά Δευτέρα.
Θα χρειαστείτε:
340γρ. σιμιγδάλι χονδρό
160γρ. ηλιέλαιο
80γρ. Sweete
100 γρ. μέλι
900 γρ. νερό
50 γρ. κουκουνάρι
κανέλα
ξύσμα πορτοκαλιού
Οδηγίες
‣Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό, τη Sweete, το μέλι και την κανέλα.
‣Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ηλιέλαιο, ρίχνετε το σιμιγδάλι και το κουκουνάρι και τα ψήνετε για 5 ΄- 6΄σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά.
‣Προσθέτετε το σιρόπι και το ξύσμα από 2 πορτοκάλια και περιμένετε να πάρει βράση.
‣Τον σερβίρετε ζεστό, σε φόρμες ή φορμάκια της αρεσκείας σας.
‣Περιμένετε να κρυώσει και κόβετε.