Συνταγή: Νηστίσιμο κέικ μπανάνας με παπαρουνόσπορο και ταχίνι κακάο

Μία εύκολη και νηστίσιμη συνταγή για κέικ από τον cool artisan food blogger Γαβριήλ Νικολαίδη! Μπορείτε να το φάτε ως ένα δυναμωτικό πρωινό ή το απόγευμα με τον καφέ ή το τσάι σας.

Θα χρειαστείτε

225 γρ. φαρίνα
2 γεμάτες κουταλιές μπέικιν πάουντερ
100 γρ. καστανή ζάχαρη
3 κ.σ. κανέλα ή μιξ μπαχαρικών
3 μεγάλες μπανάνες, αλεσμένες
75 γρ. φυτικό λάδι ή ηλιέλαιο
2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
50 γρ. αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
3 κ.σ ταχίνι κακάο

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πηρούνι. Ανακατεύουμε με λάδι και ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπείκιν πάουντερ και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα σκεύος που έχουμε λαδώσει και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο αφού το κέικ πάρει χρώμα.
Ψήνουμε για ακόμα 40 λεπτά (πραιρετικά).
Το βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με ταχίνι κακάο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ