10-03-2017
Συνταγή: Πέννες αλά ναπολιτάνα σε 12 λεπτά!
Η καλύτερη συνταγή για πέννες αλά ναπολιτάνα που μας δίνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος! Ένα γρήγορο φαγητό και συχρόνως γευστικό! Φτίαξτε σε 12 λεπτά ένα κυριώς γεύμα και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!
Θα χρειαστείτε:
- 600 γρ αποφλοιωμένα ντοματάκια
- 500 γρ πέννες ριγκάτες
- 200 γρ μοτσαρέλα ή χαλούμι
- 3-4 κ.τ.σ τριμμένο πεκορίνο
- 1 κλωναράκι βασιλικό
- 1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
- ελαιόλαδο
- ζάχαρη
- αλάτι
Οδηγίες
- Βράστε άφθονο νερό σε μια κατσαρόλα, ρίξτε αλάτι και τα ζυμαρικά και βράστε τα al dente (ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας).
- Για τη σάλτσα: Ζεστάνετε 4 κ.τ.σ ελαιόλαδο σε ενα κατσαρολάκι, ρίξτε τις ντομάτες, 2 φύλλα βασιλικού κομμένα με τα χέρια σας, την πιπερίτσα ψιλοκομμένη, 2 κ.τ.γ ζάχαρη,ανακατέψτε και βράστε τη σάλτσα για 6-7 λεπτά.
- Σ’ ένα τηγάνι βάλτε μια κ.τ.σ βούτυρο. Ρίξτε τα μακαρόνια και τη σάλτσα. Ανακατέψτε και προσθέστε το πεκορίνο να πάει παντού. Τελειώστε με τη μοτσαρέλα και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.