26-11-2017
Συνταγή: Πέστο παντζαριού
Αυτό το πέστο παντζαριού το προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης και είναι πεντανόστιμο!
Συστατικά
400 γρ. παντζάρια βρασμένα, καθαρισμένα (καθαρό βάρος)
50 γρ. καβουρδισμένα καρύδια
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
30 ml ελαιόλαδο
1 καλή πρέζα αλάτι
1 καλή πρέζα πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
1 ψωμί
200 γρ. τυρί μοτσαρέλα
φρέσκα μυρωδικά
πέστο παντζάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το πέστο παντζαριού
Ψήνουμε τα καρύδια στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 με 7 λεπτά ή τα καβουρδίζουμε σέ ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Αφού πάρουν χρώμα, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια εκτός από το λάδι.
Χτυπάμε 2 λεπτά μέχρι να σπάσουν τα καρύδια.
Τέλος, προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
Χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το πέστο από παντζάρι είναι έτοιμο.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και τυρί τριμμένο.
Για το σερβίρισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα.
Κόβουμε το ψωμί σε πλάγιες φέτες και ψήνουμε στο φούρνο 10-15 λεπτά μέχρι να τραγανίσει.
Αφήνουμε 1-2 λεπτά να κρυώσει.
Απλώνουμε από πάνω το πέστο παντζάρι και φέτες από τυρί και φύλλα βασιλικού.