Συνταγή: Παγωτό λεμόνι χωρίς παγωτομηχανή!

Αυτή η βελούδινη γεύση της δροσιάς που δίνει το παγωτό λεμόνι, χωρίς παγωτομηχανή, μπορεί γίνει ο καλύτερος επίλογος για κάθε γεύμα. Εύκολο στην παρασκευή του, ευχάριστο στη γεύση, γίνεται εντυπωσιακό στην παρουσίασή του με ένα καλόγουστο γαρνίρισμα.

Υλικά για 4-6 μερίδες

100 γραμμάρια ζάχαρη

1/2 κούπα χυμό λεμονιού φρέσκο

Ξύσμα από δύο λεμόνια

50 γραμμάρια μέλι ρευστό προς λιωμμένο

1 ποτήρι φρέσκο γάλα με λιπαρά

400 ml κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίξτε το γάλα, τη ζάχαρη, το μέλι και χτυπήστε τα καλά με το μίξερ, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Ρίξτε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατέψτε ξανά.

Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε μέσα την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε με το μίξερ, έως ότου γίνει σαντιγί. Προσθέστε τη σαντιγί στο προηγούμενο μπολ και χτυπήστε τα υλικά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Βάλτε έπειτα το μπολ στην κατάψυξη για 6 ώρες.

Για να πετύχετε την αφράτη υφή του παγωτού, βγάλτε το ανά περίπου δύο ώρες από την κατάψυξη και ανακατέψτε το καλά με ένα κουτάλι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ