15-06-2017
Συνταγή: Παγωτό Chocolate & Choco Chip χωρίς ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, συντηρητικά και παγωτομηχανή!
Αυτό το υγιεινό παγωτό της food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου είναι έτοιμο σε ένα λεπτό και φτιάχνεται με προϊόντα που όλοι, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, έχουμε στο σπίτι μας ή μπορούμε να βρούμε στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μας. Aκόμη και αν είστε chocomaniacs θα σας καλύψει πλήρως.
Υλικά
– 2 ώριμα αβοκάντο (200 γρ χωρίς φλούδα και κουκούτσια)
– 400 ml γάλα καρύδας
– 80 γρ κακάο
– 1 κ.γ φυσική βανίλια
– 200 ml σιρόπι αγαύης
– 100 γρ σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τοποθετούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το κακάο, τη βανίλια και την αγαύη. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη αγαύη εάν το επιθυμούμε. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
2. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα μας. Παγώνουμε στην κατάψυξη.
3. Αφήνουμε για λίγη ώρα έξω να ξεπαγώσει προτού σερβίρουμε.