Συνταγή: Παγωτό matcha tea χωρίς ζάχαρη

Φτιάξτε αυτό το απολαυστικό αντιοξειδωτικό παγωτό με συνταγή της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου. Έχει πράσινο τσάι matcha, που θα σας δώσει ενέργεια και ευεξία.

Υλικά για το παγωτό matcha tea

2 ώριμες μπανάνες
1 κ.γλ. σκόνη πράσινο τσάι matcha (βιολογικά προϊόντα)
120 γραμ. χλιαρό νερό
150 γραμ γάλα καρύδας παχύρευστο (σε κονσέρβα)
1 κ.γλ. σιρόπι αγαύης (ή περισσότερο κατά βούληση)

Οδηγίες

Για το αντιοξειδωτικό παγωτό matcha tea χωρίς ζάχαρη, καθαρίζουμε πρώτα τις μπανάνες. Τις κόβουμε σε φέτες λεπτές και τις βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν για 1 ώρα.

Αφήνουμε για 5΄σε θερμοκρασία δωματίου να σπάσει ο πάγος.

Σε μπολ βάζουμε τη σκόνη πράσινο τσάι και προσθέτουμε, ανακατεύοντας, το χλιαρό νερό, μέχρι να εμφανιστεί αφρός στην επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Στο μπλέντερ βάζουμε τις παγωμένες μπανάνες, το πράσινο τσάι, το σιρόπι αγαύης και το γάλα καρύδας.

Σερβίρουμε αμέσως όπως είναι παγωμένο και αφράτο σαν τζελάτο και απολαμβάνυμε όλα τα οφέλη που μας προσφέρει το αντιοξειδωτικό πράσινο τσάι matcha.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ