Συνταγή: Πεντανόστιμο χριστουγεννιάτικο κέικ με καρύδα, καρότο & σταφίδες!

Αυτό το κέικ θα σας ξετρελάνει! Όχι μόνο εσάς αλλά και τους καλεσμένους σας τις υπέροχες ημέρες των εορτών. Θέλεις να κάνεις κάτι πρωτότυπο και ειλικρινά πεντανόστιμο; Δοκίμασε το κέικ χωρίς ίχνος ζάχαρης και χωρίς βούτυρο! Γίνεται; Ε, ναι λοιπόν, γίνεται και είναι πεντανόστιμο.

Από την πρώτη μπουκιά το ερωτεύτηκα: τόσο υγρό, θρεπτικό και τόσο πλούσιο σε γεύση! Το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας ή σνακ για τη δουλειά σας, το κέικ που δεν σας δημιουργεί καμία τύψη!

Υλικά για 8 – 12 μερίδες σερβιρίσματος

Συστατικά για Christmas Cake:
½ κούπα έλαιο καρύδας
3½ κούπες (275 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κούπας καλαμποκάλευρο
2¼ κουταλάκια baking powder
½ κουταλάκι baking soda
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½  κούπα ακατέργαστη μαύρη ή καστανή ζάχαρη
½ κούπα γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
6 κρόκοι από μεγάλα αυγά (θα χρειαστούμε και τα ασπράδια)
3 μεγάλα καρότα τριμμένα στον τρίφτη
2 κούπες σταφίδες
2 κούπες τριμμένα καρύδια
2 κουταλάκια γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Επικάλυψη Christmas Cake:
750ml κρέμα τυριού (τύπου Philadelphia)
½ κούπα έλαιο καρύδας Coco Bio
¾ κούπας ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Προετοιμασία:
1) Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C και λαδώνετε την φόρμα κέικ με λίγο έλαιο καρύδας.
2) Ανακατεύουμε τα υλικά:
– Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα ξηρά υλικά του κέικ. Δηλαδή: το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
– Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τη μαύρη ζάχαρη, το γάλα, τους κρόκους αυγών, και το έλαιο καρύδας Coco Bio.
– Ανακατέψτε το τρίμμα από τα καρότα με αυτό το ”υγρό” μίγμα και προσθέστε τις σταφίδες και τη βανίλια.
– Τέλος ανακατέψτε τα όλα μαζί τα υλικά μαζί.
– Εxtra tip: Σε ένα άλλο  μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια 3 αυγών και ανακατέψτε το με το μίγμα σας.
– Ρίξτε το στη φόρμα κέικ.
3) Είναι έτοιμο για ψήσιμο! Αφήστε το στο φούρνο για περίπου 28-32 λεπτά. Μόλις ροδοκοκκινίσει για να σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμο τρυπήστε το με μία οδοντογλυφίδα. Εάν βγει ”καθαρή” είναι έτοιμο!
4) Αφήστε τα κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, με ένα μαχαίρι περάστε γύρω γύρω τις άκρες από το κέικ και αφήστε το εκεί εώς ότου κρυώσει τελείως!
5) Για την επικάλυψη : Χτυπάτε με το μίξερ για 3 λεπτά την κρέμα τυριού με το λάδι καρύδας μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίστε να χτυπάτε για ακόμη 2 λεπτά.
6) Σερβίρετε το κέικ και περιχύστε το μεγαλύτερο μέρος της επικάλυψης στην κορυφή και το υπόλοιπο στα γύρω τοιχώματα του κέικ.
7) Μπορείτε να το βάλετε λίγο πριν το σερβίρισμα στο ψυγείο. Επίσης μπορείτε να διακοσμήσετε την κορυφή του κέικ με ό,τι άλλο θέλετε:  όπως σταφίδες, τριμένη κανέλα, τριμένη σοκολάτα, κομματάκια μαύρης ή ακόμα και λευκής σοκολάτας.

*Extra tip 1: Μπορείτε να αποθηκεύσετε το κέικ σε ένα αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ημέρες.
*Extra tip 2: Είναι πιο εύκολο να μετρηθεί το έλαιο καρύδας όταν είναι σε υγρή κατάσταση. Αν δεν είναι υγρό, τοποθετήστε το βάζο καρύδας για λίγα λεπτά σε ζεστό νερό μέχρι να λιώσει.

Βιολογικό έλαιο καρύδας κορυφαίας ποιότητας και γεύσης θα βρείτε ΕΔΩ!
Coco_bio_coconut_oil
Καλή απόλαυση!

Organicbrands on Facebook
Organicbrands on Instagram

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ