Συνταγή: ρυζόγαλο με άρωμα Ασίας

Είναι εύκολο επιδόρπιο και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Θα χρειαστείτε

300 ml κρέμα γάλακτος
500 ml γάλα καρύδας
150 ml γάλα
100 γρ. ζάχαρη
2 στικ κανέλας
6 κλωνάρια κάρδαμο
250 γρ. ρύζι basmati
1 μάνγκο
μία χούφτα από φυστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ρύζι, το γάλα καρύδας, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα αρωματικά τα οποία τα έχετε βάλει σε ένα πουγκί έτσι ώστε να τα αφαιρέσετε αμέσως μετά.

Βράζετε σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια για να μην καεί το γάλα.

Κόβετε το μάνγκο σε λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι. Αφαιρείτε το κουκούτσι και το κόβετε σε κομματάκια.

Μόλις αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο, αφαιρείτε από τη φωτιά και το μοιράζετε σε μπολάκια. Από πάνω ρίχνετε λίγα φυστίκια και λίγα κυβάκια μάνγκο.

Το μυστικό

Αντί για μάνγκο μπορείτε να βάλετε μια κουταλιά της σούπας μαρμελάδα δικής σας επιλογής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ