26-05-2017
Συνταγή: Σας περίσσεψε κοτόπουλο; Φτιάξτε enchiladas!
Ένας τρόπος που μπορείτε να το εκμεταλευτείτε είναι να φτιάξετε αυτά τα εκπληκτικά enchiladas με κοτόπουλο που μας προτείνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος! Ένα Μεξικάνικο πιάτο πάντα ειναι επίκαιρο!
Θα χρειστείτε
- 8 πίτες tortillas
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 2 κ.τ.γ κύμινο
- 2 κ.τ.γ σκόρδο αποξηραμένο
- 2 κ.τ.γ πάπρικα
- 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 φλ. καλαμπόκι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- ½ κιλό ντοματίνια
- ½ κ.τ.γ αλεύρι
- Για το σερβίρισμα
- 200γρ τριμμένο τυρί κίτρινο
- 2 ντομάτες καρέ
- Φρέσκο κόλιανδρο ή μαιντανό
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ.τ.σ γιαούρτι
- Για τη σάλτσα
- 2 κουτάκια ντομάτα κον-κασε
- ελαιόλαδο
- λίγο σκόρδο
- 1κ.τ.σ. ζάχαρη
- φρέσκα μυρωδικά
Οδηγίες
- Κόβετε σε 4-5 λωρίδες το κοτόπουλο και το πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά να κάνετε μια κρούστα. Σε δυνατή φωτιά βάζετε ελαιόλαδο και σωτάρετε το κοτόπουλο καλά και από τις δύο πλευρές. Το βγάζετε στην άκρη και στο ίδιο τηγάνι βάζετε το κρεμμύδι που έχετε κόψει σε λεπτές φέτες, το σκόρδο, τις πιπεριές και το καλαμπόκι και σωτάρετε καλά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και τα ντοματίνια. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε το κοτόπουλο ή το ξεψαχνίζετε με το χέρι και το ρίχνετε και αυτό στο τηγάνι με 1 κ.τ.γ αλεύρι και το αφήνετε για 10 λεπτά να μαγειρευτεί.
- Για τη σάλτσα βάζετε τα υλικά να βράσουν για 10 λεπτά και τέλος βάζετε τα μυρωδικά (πχ. κόλιανδρος, βασιλικός, μαιντανός).
- Για το ψήσιμο ρίξτε λίγη σάλτσα ντομάτας στο ταψί και αλείψτε και σε κάθε πίτα μια κουταλιά απο τη σάλτσα. Γεμίστε κατά μήκος με τη γέμιση τις πίτες και ρολάρετε όπως τις κρέπες για να κλείσουν. Τοποθετήστε τες με την ένωση προς τα κάτω στο ταψί και καλύψτε με σάλτσα και πασπαλίστε με τυρί.
- Ψήστε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένη ντομάτα και γιαούρτι.