11-03-2021
Συνταγή: σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη
Μια καταπληκτική συνταγή: σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη! Θα κάνετε τους φίλους και τους συγγενείς σας να παραμιλάνε από τη νοστιμιά!
Θα χρειαστείτε:
400 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
200 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα
100 γρ. ξανθές σταφίδες
2 κουταλιές της σούπας κανέλα τριμμένη
200 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για το σιρόπι:
1 λίτρο νερό
250- 300 γρ. μελάσα
1 λεμονόκουπα
4 ξυλάκια κανέλα
Η συνταγή είναι για 12 άτομα.
Οδηγίες
Ρίξτε όλα τα υλικά για το σιρόπι σ’ ένα κατσαρολάκι. Με το που πάρει βράση αφήστε το 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Έπειτα σουρώστε
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο, πρόσθεσε το σιμιγδάλι και ανακατέψτε.
Μόλις αποκτήσει χρυσαφί χρώμα ρίξτε το σιρόπι ζεστό μέσα. Με προσοχή μην καείτε!
Προσθέσθε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, την κανέλα και ανακατέψτε.
Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάστε τη με μία πετσέτα και αφήστε τη 10 λεπτά.
Αδειάστε τον χαλβά σε μια μεγάλη φόρμα ή ατομικά μπολ και σερβίερετε!