Συνταγή: Σολομός ψητός στη σχάρα με βασιλικό καινανά

Συνταγή από το βιβλίο της Ειρήνης Πασχαλέρη «Οι Συνταγές που άλλαξαν»

(Θερμίδες : 250kCal/μερίδα)

Υλικά (για 5 άτομα)

5 φέτες φρέσκου σολομού

1 κρεμμύδι μέτριο

2 πιπεριές πράσινες

2 πιπεριές κόκκινες

1 αγγούρι μέτριο σε κομματάκια

5-6 φέτες φρέσκου ανανά (ή κονσέρβα)

1 φλιτζανάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι ζάχαρη καστανή

1 κουταλιά τριμμένη πιπερόριζα (τζίντζερ)

2 κουταλιές ελαιόλαδο

λίγο αλάτι, πιπέρι

χυμός 2 λεμονιών

Εκτέλεση

Ψήνετε στο γκριλ ή στα κάρβουνα τις φέτες σολομού, αφού τις λαδώσετε και τις πασπαλίσετε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Τις βγάζετε από τη φωτιά μόλις αρχίσουν να ροδίζουν. Κατά την ώρα που ο σολομός ψήνεται, ανακατεύετε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα άλλα υλικά και τα βάζετε στο ψυγείο σκεπασμένα με διάφανη μεμβράνη για περίπου 3⁄4 της ώρας, για να αναμειχθούν οι μυρωδιές τους.

Σερβίρετε κάθε ατομική φέτα σολομού με 2-3 κουταλιές από το μίγμα. Συνδυάζεται με 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως ή με λίγο καστανό ρύζι ή με πράσινα λαχανικά π.χ. φασολάκια ατμού.

Ειρήνη Πασχαλέρη, βιολόγος – ειδικευμένη στη διατροφή ( M. Sc), αρθρογράφος Υγείας & Νάσια Πασχαλέρη, διαιτολόγος – γεροντολόγος MSc

Natural Health Clinic, Τσιμισκη 59 – 2310251232

Fun page www.facebook.com/Paschaleri, E shop φυσικών καλλυντικών: www.hautenature.net

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ