11-02-2015
Συνταγή: Σολομός ψητός στη σχάρα με βασιλικό καινανά
Συνταγή από το βιβλίο της Ειρήνης Πασχαλέρη «Οι Συνταγές που άλλαξαν»
(Θερμίδες : 250kCal/μερίδα)
Υλικά (για 5 άτομα)
5 φέτες φρέσκου σολομού
1 κρεμμύδι μέτριο
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
1 αγγούρι μέτριο σε κομματάκια
5-6 φέτες φρέσκου ανανά (ή κονσέρβα)
1 φλιτζανάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη καστανή
1 κουταλιά τριμμένη πιπερόριζα (τζίντζερ)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο αλάτι, πιπέρι
χυμός 2 λεμονιών
Εκτέλεση
Ψήνετε στο γκριλ ή στα κάρβουνα τις φέτες σολομού, αφού τις λαδώσετε και τις πασπαλίσετε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Τις βγάζετε από τη φωτιά μόλις αρχίσουν να ροδίζουν. Κατά την ώρα που ο σολομός ψήνεται, ανακατεύετε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα άλλα υλικά και τα βάζετε στο ψυγείο σκεπασμένα με διάφανη μεμβράνη για περίπου 3⁄4 της ώρας, για να αναμειχθούν οι μυρωδιές τους.
Σερβίρετε κάθε ατομική φέτα σολομού με 2-3 κουταλιές από το μίγμα. Συνδυάζεται με 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως ή με λίγο καστανό ρύζι ή με πράσινα λαχανικά π.χ. φασολάκια ατμού.
Ειρήνη Πασχαλέρη, βιολόγος – ειδικευμένη στη διατροφή ( M. Sc), αρθρογράφος Υγείας & Νάσια Πασχαλέρη, διαιτολόγος – γεροντολόγος MSc
Natural Health Clinic, Τσιμισκη 59 – 2310251232
Fun page www.facebook.com/Paschaleri, E shop φυσικών καλλυντικών: www.hautenature.net