10-11-2016
Συνταγή: Σουφλέ τυριών
Κλασικό συνοδευτικό πιάτο για τραπέζι, φουσκωτό, λαχταριστό και με εξασφαλισμένη επιτυχία σε όλους τους καλεσμένους μας προτείνει σήμερα ο σεφ Πέτρος Συρίγος.
Θα χρειαστείτε
550 γρ Παρμεζάνα
200γρ Μετσοβόνε
6 Κρόκους
6 Ολοκληρα αυγά
150 γρ Βούτυρο
100γρ Αλεύρι
Οδηγίες
Τρίβετε τα τυριά, χτυπάτε τα αυγά σε μαρέγκα και τα προσθέτετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά και ανακατεύετε.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τα πυρίμαχα μπολάκια και ρίχνετε το μείγμα στα 3/4 του πυρίμαχου και ψήνετε για 30 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Σερβίρετε αμέσως πριν πέσει το σουφλέ με ζεστή σος βασιλικού.