Μια απ΄τις ωραιότερες συνταγές για σουφλέ που έχετε δοκιμάσει που προτείνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος! Γρήγορο, με λίγα υλικά και με τη συνοδεία ενός παγωτού βανίλια απογειώστε τη γεύση!
Συστατικά
1/2 κιλό βούτυρο
1/2 κιλό σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 αυγά
2 δόσεις βανίλια
2 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνουν αφρός. Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπαίν μαρί (βάζετε σε ενα κατσαρολάκι νερό να βράσει και όταν είναι έτοιμο το βάζετε σε χαμηλή φωτιά και απο πάνω βάζετε ενα μεταλλικό μπόλ με τη σοκολάτα και το βούτυρο, προσοχή όχι να ακουμπάει το νερό το μπολ, και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει).
Στη συνέχεια ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα με τα αυγά καθώς δουλεύει το μίξερ σιγά σιγά.
Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια.
Τέλος ψήνετε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 8,5 με 9 λεπτά. Το σουφλέ ειναι έτοιμο όταν σκάσει απο πάνω και κάνει μια μύτη.