Συνταγή: Σύκο παγωτό

Είναι εποχή του σύκου, οπότε εάν έχετε φρέσκα σύκα φτιάξτε αυτό το εύκολο παγωτό!

Θα χρειαστείτε:

15 φρέσκα σύκα
100 γρ. ψιλή ζάχαρη
125 ml νερό
4 κουταλιές σούπας πετιμέζι
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
600 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Οδηγίες

Αφού πλύνετε τα σύκα και αφαιρέσετε τα κοτσανάκια, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνετε σε κατσαρόλα (χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα τους) μαζί με τη ζάχαρη, το νερό, το πετιμέζι και το χυμό λεμονιού. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά (ανακατεύοντας κατά διαστήματα).

Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το ρίχνετε σε μπλέντερ μαζί με τη κρέμα γάλακτος. Αφού το δουλέψετε για 2-3 λεπτά, δοκιμάζετε ώστε αν θέλετε να διορθώσετε τη γεύση (προσθέτοντας πετιμέζι ή ζάχαρη).

Βάζετε σε δοχείο παγωτού και τοποθετείτε στην κατάψυξη. Ανακατεύετε το παγωτό (ανά ώρα) για 2-3 φορές ώστε να μην δημιουργηθούν κρυσταλλάκια.

Το μυστικό

Τα σύκα λέγεται ότι είναι αφροδισιακά. Δοκιμάστε τα και βελτιώστε την ερωτική σας ζωή!

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ