Συνταγή: Τούρτα Bounty, χωρίς ζάχαρη

Αυτή η τούρτα Bounty  που προτείνει η food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου γίνεται πάρα πολύ εύκολα, χωρίς να χρειάζεστε καλό μπλέντερ και είναι πολύ οικονομική.

Θα χρειαστείτε:
Για τη βάση
– 150 γρ αποξηραμένη καρύδα τριμμένη
– 200 γρ νερό ή γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
– 50 γρ κακάο ή σοκολάτα για ρόφημα
– 150 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
– 180 γρ αλεύρι βρώμης ολικής άλεσης(νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
– 2 γρ αλάτι

για το πρώτο επίπεδο
– 250 γρ κουβερτούρα
– 100 γρ γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
– 50 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)

για το δεύτερο επίπεδο
– 250 γρ αποξηραμένη καρύδα τριμμένη
– 100 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης ή 2 λευκές κουβερτούρες (για ακόμη πιο κολασμένο αποτέλεσμα)
– 50 γρ λιωμένο λάδι καρύδας
– 350 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)

για το τρίτο επίπεδο
– 625 γρ κουβερτούρα
– 400 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
– 50-100 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά του πρώτου επιπέδου σε ένα μπολ, ανακατεύουμε, δοκιμάσουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε, την γλυκαντική ουσία που θα χρησιμοποιήσουμε. Στρώνουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μας σε μια αποσπώμενη φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο και προχωράμε κατευθείαν στο δεύτερο επίπεδο

2. Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Δε θέλουμε να κάψει. Να ζεσταθεί και να λιώσει η κουβερτούρα. Βοηθάει πολύ αν την έχουμε κόψει μικρά κομματάκια. Τοποθετούμε το μείγμα πάνω από το πρώτο επίπεδο και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

3. Μπορούμε να προχωρήσουμε κατευθείαν στο δεύτερο επίπεδο αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να παγώσει το πρώτο. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Προσθέτουμε μέλι εάν πιστεύουμε ότι χρειάζεται. Αφού έχει παγώσει το πρώτο επίπεδο, μετά από μια ώρα περίπου, τοποθετούμε το μείγμα του δεύτερου επιπέδου και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.

4. Μετά από καμιά ώρα ή και την επόμενη μέρα τοποθετούμε τα υλικά του τρίτου επιπέδου σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε. Πάλι δε θέλουμε να κάψει αλλά να ζεσταθεί και να λιώσει η κουβερτούρα. Τοποθετούμε το μείγμα πάνω από το δεύτερο επίπεδο και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

5. Πασπαλίζουμε με καρύδα ή ότι άλλο θέλουμε και σερβίρουμε

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ