Συνταγή: Το πιο νόστιμο τιραμισού που δοκιμάσατε ποτέ!

Το τιραμισού είναι ένα κλασσικό Ιταλικό γλυκό με ασαφή προέλευση από πλευράς περιοχής και χρόνου που πρωτοδημιουργήθηκε.

Υπάρχουν θεωρίες γύρω απ’ αυτό, που φτάνουν από την Σιέννα του 17ου αιώνα, μέχρι και το εστιατόριο “Le Beccherie” στο Τρεβίζο το 1960. Η συνταγή άρχισε να γίνεται δημοφιλής στη δεκαετία του 60 χωρίς κάποιος να έχει καταγράψει την ΜΙΑ αυθεντική εκδοχή της. Η συγκεκριμένη συνταγή που μας δίνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος είναι πολύ ισορροπημένη από πλευράς γεύσης και υφής και αποτελεί ένα πρότυπο της αυθεντικής Ιταλικής γεύσης τιραμισού. Ελαφρύ με διακριτικές εντάσεις και εντέλει λαχταριστό.

Θα χρειαστείτε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ