19-12-2015
Συνταγή: Φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα
Από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές με λίγες θερμίδες και υπέροχη γεύση!
Υλικά
2 πορτοκάλια
660 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. ανθόνερο
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Οδηγίες
Βάζετε τα πορτοκάλια μέσα σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό, τόσο ώστε να καλύπτονται. Μόλις πάρει μία βράση τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες δύο φορές.
Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν, για να μην καείτε, και τα κόβετε το καθένα σε οκτώ κάθετες φέτες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη και τρεις κούπες νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτετε τα πορτοκάλια και τα αφήνετε να βράσουν για 1/2 – 1 1/2 ώρα, ανάλογα με την κουζίνα, ή μέχρι να πήξει το σιρόπι και τα πορτοκάλια να γίνουν ημιδιαφανή. Προσθέτετε το ανθόνερο. Μεταφέρετε σε ένα δοχείο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Σε αυτή τη φάση τα πορτοκάλια μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για ένα μήνα σε αεροστεγές δοχείο.
Αφαιρείτε τα πορτοκάλια από το σιρόπι και τα τοποθετείτε πάνω σε μια σχάρα με ένα ταψί από κάτω για να στραγγίξουν.
Όταν είναι έτοιμα βυθίζετε την κάθε φέτα πορτοκάλι ,το μισό της, στη λιωμένη σοκολάτα και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα. Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και μετά σερβίρετε.