greenbean

Συνταγή: Φασολάκια σαλάτα με σος από φέτα

Δεν σας αρέσουν τα φασολάκια λαδερά; Κάντε τα σαλάτα και απολαύστε τα με αυτή τη σος από φέτα!

Θα χρειαστείτε

1 κιλό φρέσκα πράσινα φασολάκια
150 γρ φέτα
150 γρ γάλα
4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκια μέντα ή δυόσμο
½ κ.γ. ρίγανη
150 γρ ψωμί μπαγιάτικο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φουντούκια ή κάποιον ξηρό καρπό της προτίμησής σας
4 ντοματίνια

Οδηγίες

Πλένετε, καθαρίζετε και βράζετε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.

Χτυπάτε στο multi το ψωμί με το μισό ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει τρίμμα.

Σοτάρετε το μείγμα του ψωμιού σε ένα τηγάνι για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει τραγανό.

Στο Multi χτυπάτε τη φέτα με το γάλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το δυόσμο και αν θέλετε λίγο αλάτι.

Για να σερβίρετε, τοποθετείτε τα φασολάκια σε μία πιατέλα,  κόβετε τα ντοματίνια στα δύο, περιχύνετε τη σάλτσα φέτας, πασπαλίζετε το τραγανό τριμμένο ψωμί ή τους ξηρούς καρπούς και γαρνίρετε με λίγα φύλλα δυόσμου.

Το μυστικό

Για να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους, σουρώνετε τα φασολάκια αμέσως και τα βυθίζετε σε παγωμένο νερό με πάγο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ