Συνταγή: Χταπόδι στο φούρνο με μπαλσάμικο

Χταπόδι στον φούρνο κλεισμένο στη λαδόκολλα! Ένα εύκολο ισπανικό πιάτο εύκολο από τον σεφ Πέτρο Συρίγο που αξίζει να το δοκιμάσετε!

Συστατικά

2 κιλά χταπόδι
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
6 φύλλα δάφνης
2 κ.τ.σ μπαχάρι
2 κ.τ.σ πιπέρι κόκκους
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
4 κ.τ.σ βαλσάμικο ξύδι
ελαιόλαδο, αλάτι
1 κ.τ.γ πάπρικα καπνιστή

Οδηγίες

Ξεχωρίστε το πλοκάμια απο το κεφάλι του χταποδιού και σ’ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο βάλτε πάνω μια λαδόκολλα και ρίξτε το κρεμμύδι σε φέτες, το σκόρδο, το μπαχάρι, το πιπέρι και τη δάφνη.

Από πάνω τοποθετήστε στη σειρά τα πλοκάμια και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και το θυμάρι.
Κλείστε σαν φάκελο το χταπόδι ώστε να μείνουν τα υγρά του μέσα κατά το μαγείρεμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Τέλος, ανοίξτε προσεχτικά το αλουμινόχαρτο γιατί θα βγούν υδρατμοί, αφήστε λίγο να κρυώσει και κόψτε το κάθε πλοκάμι στα δυο και σωτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο να πάρει χρώμα. Σβήστε με βαλσάμικο και πασπαλίστε με πάπρικα. Σερβίρεται ζεστό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ