19-07-2015
Συνταγή: Brownies με καραμέλα εξωτικών φρούτων και παγωτό βανίλια
Γευτείτε ένα γκουρμέ γλυκό από τους chefs του Rakkan στην Κηφισιά.
Συνταγή για το brownies
250 γρ Σοκολάτα valrhona 70%
380 γρ βούτυρο 84% αλατισμένο
5 αυγά ολόκληρα
370 γρ μαύρη ζάχαρη
100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Σε μπαιν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Παράλληλα χτυπάτε σε μαρέγκα στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει το μείγμα. Μόλις η μαρέγκα είναι έτοιμη, χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνετε σιγά σιγά το μείγμα με την σοκολάτα και το βούτυρο, μόλις ανακατευτεί καλά ρίχνετε το αλεύρι και το αφήνετε να ομογενοποιηθεί. Σερβίρετε το μείγμα σε φόρμες και ψήνετε στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά.
Συνταγή για καραμέλα εξωτικών φρούτων
300 γρ σοκολάτα γάλακτος valrhona
100 gr guava πουρέ
100 gr passion fruit πουρέ
100 gr καρύδα πουρέ
400 γρ ζάχαρη
Φτιάχνετε με τη ζάχαρη μια καραμέλα ενώ παράλληλα ζεσταίνετε τους πουρέδες σε μια κατσαρόλα. μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη ρίχνετε σε τρία στάδια το μείγμα με τους πουρέδες μέσα στην καραμέλα και ανακατεύετε. Στην συνέχεια λιώνετε σε μπαιν μαρί τη σοκολάτα και ρίχνετε το ζεστό μείγμα καραμέλας εξωτικών φρούτων στη σοκολάτα σε τρία στάδια και κάνετε γαλακτοματοποίηση. Τελειώνετε χτυπώντας με ένα μίξερ χειρός και την τοποθετείτε σε ένα σκεύος ώστε να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο.
Για το σερβίρισμα θα χρειαστείτε φρέσκιες μπανάνες και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης. Ζεσταίνετε το brownies στο Φούρνο μικροκυμάτων και τοποθετείτε σε ένα πιάτο. Στη συνεχεία περιχύνετε με ζεστή καραμέλα εξωτικών φρούτων και σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Διακοσμείτε με λίγες φέτες από φρέσκιες μπανάνες.