12-02-2017
Συνταγή: Brownies με κρέμα φουντουκιού
Brownies! Ένα γλυκό που δεν περνάει απαρατήρητο από κανέναν! Συνταγή που θα λατρέψετε, με παγωτό ή χωρίς, από τον σεφ Πέτρο Συρίγο.
Συστατικά
400 γρ ζάχαρη
250 γρ φρέσκο βούτυρο
90 γρ κακάο
300 γρ κρέμα φουντουκιού (nutella)
4 αυγά
200γρ αλεύρι
5γρ μπείκιν πάουντερ
5γρ αλάτι
5γρ καφέ εσπρέσσο σε σκόνη(προαιρετικά)
100γρ σοκολάτα σε τρίμματα
Οδηγίες
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αφήστε το βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και χτυπήστε το με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει για περίπου 10 λεπτά, ύστερα προσθέστε τα αυγά, το κακάο, τον εσπρέσσο, τα 100 γρ από την nutella και ομογενοποιείστε.
Αφού έχετε κοσκινίσει το αλεύρι προσθέστε το στο μείγμα μαζί με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σοκολάτα σε τρίμματα και ανακατέψτε απαλά.
Βουτυρώστε ένα μικρό ταψί και απλώστε το μείγμα.
Ψήστε για 35 λεπτά, στις άκρες πρέπει να είναι ψημένο καλά και στο κέντρο ελαφρώς υγρό.
Μόλις κρυώσει απλώστε και την υπόλοιπη nutella.