Συνταγή: Muffins μπανάνας χωρίς γλουτένη

Δεν θα καταλάβετε ότι είναι με αλεύρι χωρίς γλουτένη! Εύκολα και πολύ γρήγορα φτιάξτε αυτά τα Muffins μπανάνας χωρίς γλουτένη που προτείνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος και συνοδέψτε τα με τον καφέ σας στο πρωινό!

Συστατικά

4 μπανάνες
2 κ.τ.σ ζάχαρη
1κ.τ.σ φαρίνα χωρίς γλουτένη
150γρ φαρίνα χωρίς γλουτένη
100 γρ κόρν φλάουρ
1 κ.τ.γ σόδα χωρίς γλουτένη
½ κ.τ.γ αλάτι
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες ή 1κ.τ.γ εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Οδηγίες

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ετοιμάζετε τα μπολάκια σας βουτυρώνοντας και αλευρώνοντας πολύ καλά.Πολτοποιήστε τις μπανανες με τη ζάχαρη και το αλεύρι στο μπλέντερ. Σε ενα μπόλ ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και κορν φλάουρ.

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέστε ενα ενα τα αυγά και μετά τη βανίλια. Συνεχίστε βάζοντας τα ξηρά υλικά με το αλεύρι και τέλος το μείγμα με τις μπανάνες και ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν.

Γεμίστε τα μπολάκια σας ¾ περίπου και ψήστε για 20 λεπτά περίπου.

Λιώστε τη σοκολάτα σε ενα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε στα muffins όταν βγούν απο τον φούρνο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ