quesadillas κοτόπουλο,Συρίγος Πέτρος,τορτίγια κοτόπουλο

Συνταγή: Quesadillas κοτόπουλο

Στο Μεξικό κεσαντιίγια ονομάζουν μια πίτα (τορτίγια) διπλωμένη στη μέση και ψημένη σε μεντεμένιο τηγάνι με διάφορες γεμίσεις. Ο σεφ Πέτρος Συρίγος μας ταξιδεύει με αυτήν τη συνταγή στο Μεξικό!

Υλικά
2 φιλεταρισμένα στήθη κοτόπουλο
6 τορτίγιες ή αραβικές πίτες
2 κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
5κ.τ.σ καλαμπόκι
100γρ γκούντα
100γρ έμμενταλ
100γρ cheddar
Για τη μαρινάδα:
2κ.τ.γ αλάτι
3κ.τ.γ πάπρικα γλυκιά
2κ.τ.γ πάπρικα καπνιστή
1κ.τ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2κ.τ.γ κύμινο τριμμένο
2κ.τ.γ ζάχαρη

Για το συνοδευτικό:
1 ντομάτα
1 πιπεριά
3κ.τ.σ κόλιανδρο ή μαιντανό
1κρεμμύδι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητήστε απ΄τον χασάπη να σας ανοίξει τα φιλέτα στη μέση(με αυτόν τον τρόπο ψήνονται πιο γρήγορα).

Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και βάλτε σε ενα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τα στήθη κοτόπουλο 6-7 λεπτά απο τη κάθε πλευρά. Κρατήστε τα στην άκρη σκεπασμένα με μια μεμβράνη.

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και στο ίδιο τηγάνι σωτάρετε σε χαμηλή φωτιά με ελαιόλαδο για 15 λεπτά περίπου. Προς το τέλος ρίξτε το μείγμα μπαχαρικών που έχετε ετοιμάσει(ανακατεύοντας όλα τα υλικά) και σβήστε τη φωτιά.

Ανακατέψτε όλα τα τυριά και σε ενα καινούργιο τηγάνι ρίξτε ελάχιστο ελαιόλαδο και βάλτε τη πίτα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταίνεται. Απλώστε τυρί και αφήστε το να λιώνει σιγά σιγά.

Ψιλοκόψτε το κοτόπουλο και βάλτε στη μέση της πίτας, όπως επίσης το καλαμπόκι και το μείγμα με τις πιπεριές.

Όταν λιώσουν τα τυριά, προσεκτικά τυλίξτε σφιχτά της τορτίγια ή διπλώστε τη στη μέση και σερβίρετε ζεστή.

Ψιλοκόψτε όλα τα υλικά για το συνοδευτικό και σερβίρετε τα κρύα δίπλα απο τις Quesadillas.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ