Συνταγή: Vegan κεφτεδάκια νηστίσιμα

Vegan κεφτεδάκια  από την Αργυρώ. Αρωματικά και πεντανόστιμα. Μπαίνουν και στη κατάψυξη ωμά μόλις τα φτιάξετε. Γίνονται ψητά ή τηγανητά και μπορείτε να τα απολαύσετε με όλες τις σάλτσες.

Υλικά
300 γραµ. μαύρα φασόλια βρασμένα
1/2 καρύδια ψιλοκομμένα
4 κ.σ ηλιόσπορο
2 κ.σ σπόρους chia
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
1/2 κ.γλ. αποξηραμένο κρεμμύδι
1/4 κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο
1 κ.γλ. αποξηραμένο δυόσμο
1/4 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο

Οδηγίες

Για τα vegan κεφτεδάκια
Θα χρησιμοποιήσουμε κατά προτίμηση μαύρα φασόλια βρασμένα. Εναλλακτικά για τα vegan κεφτεδάκια μπορείτε να βάλετε ό,τι όσπριο θέλετε.

Στραγγίζουμε καλά τα φασόλια αφού βράσουν.

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια στο μπλέντερ.

Αλέθουμε μέχρι να γίνουν πάστα.

Σκάβουμε με σπάτουλα το μπλέντερ και αλέθουμε πάλι να σιγουρέψουμε ότι πολτοποιήθηκαν όλα τα υλικά.

Το μείγμα θα σας θυμίζει πυκνή και κολλώδη ζύμη.

Πιάνουμε μικρές κουταλιές και πλάθουμε νηστίσιμους κεφτέδες.

Σε αυτό το στάδιο μπορούν να καταψυχθούν.

Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι ή εναλλακτικά τα βάζουμε στο φούρνο.

Τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 20΄.

Τα vegan κεφτεδάκια τρώγονται σκέτα ή με σάλτσα ντομάτας και ζυμαρικά ή με vegan σάλτσα αλά κρεμ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ