15-08-2017
Συνταγή: Τάρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες
Υπέροχη, ακαταμάχητη και λαχταριστή τάρτα που καταναλώνεται αμέσως μόλις σερβιριστεί
Υλικά Συνταγής
- 1 δόση ζύμη για τάρτες
-
Για τη γέµιση
- 100 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα
- 500 γραμ. μικρές φράουλες ή φρούτα του δάσους
- 1 δόση κρέμα patisserie
- 2 κ.σ ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ετοιµάζουµε τη ζύμη για την τάρτα φράουλα, σύµφωνα µε τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα. Την αφήνουµε να κρυώσει καλά.
- Πλένουµε τις φράουλες και τις στεγνώνουµε καλά. Αν οι φράουλες είναι µεγάλες, τις κόβουµε στη µέση.
- Με πινελάκι αλείφουµε τη λιωµένη κουβερτούρα σε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τάρτας. Αφήνουµε τη σοκολάτα να κρυώσει. Απλώνουµε την κρέµα patisserie στην τάρτα.
- Στρώνουµε τις φράουλες κοντά κοντά, να καλυφθεί όλη η τάρτα. Πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη τις φράουλες.
- Αφήνουµε για 10΄στο ψυγείο.
- Καραµελώνουµε µε φλόγιστρο τη ζάχαρη.
Εναλλακτικά, αντί για ζάχαρη, αν δεν έχουµε φλόγιστρο, πασπαλίζουµε µε λίγη άχνη. Κόβουµε και σερβίρουµε.