Συνταγή: Τάρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες

Υπέροχη, ακαταμάχητη και λαχταριστή τάρτα που καταναλώνεται αμέσως μόλις σερβιριστεί

Υλικά Συνταγής

  • 1 δόση ζύμη για τάρτες
  • Για τη γέµιση
  • 100 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 500 γραμ. μικρές φράουλες ή φρούτα του δάσους
  • 1 δόση κρέμα patisserie
  • 2 κ.σ ζάχαρη

 

Εκτέλεση

  • Ετοιµάζουµε τη ζύμη για την τάρτα φράουλα, σύµφωνα µε τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα. Την αφήνουµε να κρυώσει καλά.
  • Πλένουµε τις φράουλες και τις στεγνώνουµε καλά. Αν οι φράουλες είναι µεγάλες, τις κόβουµε στη µέση.
  • Με πινελάκι αλείφουµε τη λιωµένη κουβερτούρα σε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τάρτας. Αφήνουµε τη σοκολάτα να κρυώσει. Απλώνουµε την κρέµα patisserie στην τάρτα.
  • Στρώνουµε τις φράουλες κοντά κοντά, να καλυφθεί όλη η τάρτα. Πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη τις φράουλες.
  • Αφήνουµε για 10΄στο ψυγείο.
  • Καραµελώνουµε µε φλόγιστρο τη ζάχαρη.

Εναλλακτικά, αντί για ζάχαρη, αν δεν έχουµε φλόγιστρο, πασπαλίζουµε µε λίγη άχνη. Κόβουµε και σερβίρουµε.

 

Πηγή: www.argiro.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ