Τα καλύτερα μυστικά για σας πετύχουν οι κουραμπιέδες

Όσοι chef υπάρχουν στην Ελλάδα, τόσες συνταγές για κουραμπιέδες θα βρείτε! Το ζήτημα είναι να επικεντρωθείτε στα μυστικά για το πως θα διαχειριστείτε όλα τα υλικά αλλά και για το πως θα συντηρήσετε τους κουραμπιέδες μόλις γίνουν. Δείτε τα μυστικά που σας αποκαλύπτει ο food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης (coolartisan.net/gr).

Μυστικά

Ξεκινάμε χτυπώντας το βούτυρο με τη ζάχαρη. Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του βουτύρου στο μίξερ, τόσο πιο αφράτος θα γίνει ο κουραμπιές. Πρέπει να μοιάζει με σαντιγί, κάτι που χρειάζεται minimum 20 λεπτά.

Μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία θα προσθέσουμε το αλεύρι. Το αφράτεμα του βουτύρου με τη ζάχαρης απαιτεί πολύ δυνατό χτύπημα. Όμως μόλις προστεθεί το αλεύρι, πρέπει το χτύπημα να γίνεται αργά, σε χαμηλή ταχύτητα για να μην διαλυθεί η αφράτη υφή που έχει το μείγμα.

Για το ψήσιμο του κουραμπιέ επιλέγουμε πάντα χαμηλή θερμοκρασία γιατί θέλουμε να είναι μαλακός, να διατηρήσει τη βουτυρένια του γεύση και να είναι λευκός.

Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ροδόνερο ή ανθόνερο, θα τους ραντίσουμε όταν είναι καυτοί.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όταν έχουν κρυώσει εντελώς. Διαφορετικά η πρώτη στρώση της ζάχαρης άχνης που θα έρθει σε επαφή με τον κουραμπιέ θα μαλακώσει και θα πανιάσει.

Εξίσου σημαντική με την εκτέλεση της συνταγής είναι και η διατήρηση και φύλαξη τους. Θα πρέπε να τους σκεπάζουμε καλά γιατί απορροφούν την υγρασία και νοτίζουν.

Διατηρούνται μέχρι και 3 μήνες όταν είναι ερμητικά κλεισμένοι σε μεταλλικό κουτί, Αν δεν έχεις μεταλλικό κουτί μπορείς να κάνεις το εξής τρικ: Τυλίγεις εσωτερικά ένα πλαστικό τάπερ με αλουμινόχαρτο που κλείνει αεροστεγώς και φυλάς εκεί τους κουραμπιέδες.

Η άχνη ζάχαρη περιέχει σε μικρό ποσοστό κορν φλάουρ για να μην συσσωρεύει υγρασία και πετρώνει. Για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα νοτίσουν οι κουραμπιέδες, μπορούμε να ρίξουμε 1/2 κουτάλι επιπλέον κορν φλάουρ στην άχνη που θα χρησιμοποιήσουμε για το πασπάλισμα.

Μπορούμε να μη βάλουμε αμύγδαλα και να ανοίξουμε τη ζύμη σε φύλλο ώστε να κόψουμε σε διάφορα σχήματα π.χ. αστέρια, καρδιές, κτλ.

Για άρωμα επίσης μπορούμε να προσθέσουμε βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού ή ξύσμα λεμονιού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ