tiramisou2

Τιραμισού αφρός σε 10 λεπτά!

Το τιραμισού είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά και η ιδιαίτερη γεύση του το κάνει να ξεχωρίζει. Είναι δροσερό και ελαφρύ, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι! Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε το εύκολα και γρήγορα σε 10 μόνο λεπτά!

Υλικά για το τιραμισού

600 γρ τυρί κρέμα τυριού
500 γρ κρέμα γάλακτος
1 και 1/2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 πακέτα σαβαγιάρ
2 φλ. του τσαγιού χλιαρό νερό
3 κ.σ στιγμιαίο καφέ
1/3 φλ. του τσαγιού κονιάκ

tiramisu

Διαδικασία για το τιραμισού

Βάλτε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να γίνει η υφή του σαν γιαουρτιού.

Ενώστε τα δύο μείγματα και ανακατέψτε ελαφρά.

Διαλύστε στο χλιαρό νερό τον καφέ και το κονιάκ και βουτήξτε μέσα τα μπισκότα για λίγα δευτερόλεπτα. Έπειτα, απλώστε τα σε ένα πυρέξ, στρώστε από πάνω λίγη από την κρέμα σας και συνεχίστε τις στρώσεις.

Τέλος, πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγο κακάο και βάλτε το στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε να σφίξει! Ετοιμο το τιραμισού!

Το μυστικό

Η ονομασία τιραμισού, είναι σύνθετη λέξη (tirare mi su) και σημαίνει “σήκωσέ με ψηλά” ή “ανέβασέ με”. Αυτή η ονομασία επιλέχθηκε λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του γλυκού αυτού σε καφεΐνη (espresso), η οποία σε συνδυασμό με τη σοκολάτα δίνει ενέργεια σε όποιον το τρώει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ