Το βραδινό φαγητό παχαίνει. Το γιατί μας το λέει νέα έρευνα!

Θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά; Δεν αρκεί μόνο να περιορίσετε τις ποσότητες του φαγητού. Πρέπει επίσης να «κόψετε» τη συνήθεια να τρώτε αργά το βράδυ.

Η ώρα που καταναλώνουμε το τελευταίο γεύμα της ημέρας παίζει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθειά μας να αδυνατίσουμε, τονίζουν οι επιστήμονες. Σύμφωνα με νέα μελέτη από το Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας, το κλειδί στην απώλεια βάρους είναι να γευματίζουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αποφεύγουμε το βραδινό φαγητό.

Η έρευνα, τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό «Cell Metabolism», έγινε σε πειραματόζωα. Οι επιστήμονες, αφού τα χώρισαν σε δύο ομάδες, τους παρείχαν τροφή ίδιας θερμιδικής αξίας, με τη διαφορά ότι η πρώτη ομάδα πειραματόζωων τρεφόταν μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και η δεύτερη ομάδα αποκλειστικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Τα πειραματόζωα της δεύτερης ομάδας, παρότι κατανάλωναν τις ίδιες θερμίδες με την πρώτη ομάδα, δεν παρουσίασαν απώλεια βάρους.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Δρ. Joseph Takahashi, δήλωσε σχετικά: «Οι μελέτες αυτές υποδεικνύουν ότι οι δίαιτες θα είναι αποτελεσματικές μόνο αν οι θερμίδες καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, που είμαστε ξύπνιοι και δραστήριοι. Η κατανάλωση φαγητού το βράδυ δεν οδηγεί σε απώλεια βάρους, ακόμη και όταν κάνουμε δίαιτα».

Πηγή: www.vita.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ