κουλουρακια

Υγιεινά κουλουράκια χωρίς ζάχαρη

Φτιάξτε αυτά τα υγιεινά κουλουράκια χωρίς ζάχαρη, για τον καφέ, το πρωινό, για σνακ στο σχολείο.

Υλικά

1 ποτήρι μελάσα

¾ ποτηριού ελαιόλαδο

½ ποτηρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι

1 κ. σ. μαγειρική σόδα

1 κ. σ. κανέλα κεϋλάνης και λίγο γαρύφαλλο

650 γρ αλεύρι ζέας

½ κγ baking powder

Οδηγίες για τα κουλουράκια

Σε ένα μπολ ρίχνετε τη μελάσα, το λάδι και το πορτοκάλι και τα ανακατεύετε.

Σε ένα έλλο μπολ βάζετε το αλεύρι, την κανέλα και τη σόδα. Τα ανακατεύετε και αυτά.

Έπειτα ρίχνετε τα στεγνά υλικά μέσα στα υγρά και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Η ζύμη βγαίνει μαλακή, μην ανησυχείτε!
Αφήστε τη ζύμη να σταθεί για 15-20′ σκεπασμένη καλά.

Φτιάχνετε τα κουκλουράκια στο γνωστό σχήμα (του doughnut) σε μέτριο μέγεθος γιατί θα φουσκώσουν μέσα στον φούρνο.

Καλύπτετε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε τα κουλουράκια μέσα.

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC, για 17-19′.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ