25-05-2021
Φτιάξτε τη δική σας μαγιονέζα
Η μαγιονέζα είναι μια από τις πιο διάσημες συνοδευτικές σάλτσες στον κόσμο. Εδώ, έχουμε την απόλυτη συνταγή για να την ετοιμάσετε με επιτυχία στο σπίτι.
Υλικά για τη μαγιονέζα
2 κρόκους αυγών (βιολογικά)
1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
300 ml σπορέλαιο
1 κ.σ. λευκό ξίδι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Για τη μαγιονέζα, βάζετε πρώτα τους κρόκους σε ένα μπολ.
Προσθέτετε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά με αυγοδάρτη.
Λίγο λίγο, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνετε το σπορέλαιο με ροή κλωστής. Στο τέλος προσθέτετε το λεμόνι και το ξίδι.
Προς το τέλος του ανακατέματος δυναμώνετε τις κινήσεις σας για να πήξει καλά η μαγιονέζα. Τη διατηρείτε για 3-4 μέρες στο ψυγείο.
Το μυστικό
Αν η μαγιονέζα σας δεν πήζει, ενώ έχετε ρίξει μέσα περίπου το μισό λάδι συνολικά, μεταφέρετε το αραιό μίγμα σ’ ένα άλλο μπολ. Ρίξτε στον κάδο του μίξερ έναν έξτρα κρόκο αυγού και χτυπήστε τον για μισό λεπτό. Στη συνέχεια ξαναρίχνετε σιγά-σιγά το αραιό μίγμα μέσα στον κάδο, να πήξει. Συνεχίζετε μετά τη διαδικασία από εκεί που είχατε μείνει.