6 τροφές που θα μας προστατέψουν από τις χειμωνιάτικες ιώσεις

Δεν απέχουμε πολύ από τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα που μαζί τους φέρνουν κρυολογήματα και ιώσεις. Για να προστατευτούμε καλό είναι να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα με θρεπτικά συστατικά που θα πάρουμε μέσω της διατροφής. Δείτε ποιες τροφές θα μας προστατέψουν από τις χειμωνιάτικες ιώσεις!

1. Στρείδια

Τα στρείδια δεν κάνουν καλό μόνο στη λίμπιντο αλλά και στο ανοσοποιητικό σύστημα. Ο ψευδάργυρος που περιέχουν βοηθά τα λευκά αιμοσφαίρια να αναπαραχθούν πιο γρήγορα ενώ λειτουργεί αποτελεσματικά και κατά των λοιμώξεων.

2. Σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει συστατικά που δρουν κατά των λοιμώξεων και των μολύνσεων για αυτό μην φοβηθείτε να το εντάξετε στη διατροφή σας.

3. Καρότα

Τα καρότα μπορούν να γίνουν η ασπίδα μας κατά των κρυολογημάτων αφού είναι πλούσια σε β-καροτένιο που ενισχύει την επιθετικότητα των λευκών αιμοσφαιρίων.

4. Γιαούρτι

Τα καλά βακτήρια που εμπεριέχονται στο γιαούρτι μπορούν να ρυθμίσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να λειτουργήσουν ως ‘αντισώματα’ σε διάφορες λοιμώξεις.

5. Φρούτα και λαχανικά

Τα αντιοξειδωτικά και οι βιταμίνες που υπάρχουν στα φρούτα και τα λαχανικά μας προστατεύουν από κρυολογήματα ενώ ενισχύουν το ανοσοποιητικό και αναπλάθουν τα φθαρμένα κύτταρα.

6. Σπανάκι και φυλλώδη λαχανικά

Το σπανάκι αλλά και κάποια φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ που αποτρέπει την φθορά των αιμοφόρων αγγείων.

Το μυστικό

Μην ξεχνάτε ότι εκτός από την καλή διατροφή το πλύσιμο των χεριών είναι το μυστικό για να αποτρέψετε τις χειμωνιάτικες ιώσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ