20-08-2021
Χορτοφαγικό και καλοκαιρινό: Γεμιστά με πλιγούρι
Tο απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό: Γεμιστά με πλιγούρι. Xορτοφαγικά και πλήρως εποχικά!
Υλικά για 8 μεγάλες πιπεριές και ντομάτες:
- 1 κρεμμύδι
- 2 πράσινες πιπεριές σε κυβάκια
- 1 ντομάτα σε κυβάκια
- 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- 4 κσ ελαιόλαδο
- 1 κγ ζάχαρη
- 1 κγ κουρκουμά
- ένα ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι και σκόρδο σε σκόνη
- 1 κούπα πλιγούρι
- 2 κούπες νερό
Οδηγίες
- Σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και η πιπεριά και προσθέτουμε το πλιγούρι, τα μπαχαρικά και το νερό.
- Βράζουμε τη γέμιση για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες.
- Προσθέτουμε 1/2 φλ νερό στο ταψί και ψήνουμε στους 180 για 30-40 λεπτά.
Διατροφική αξία
Το πλιγούρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Έχει χαμηλό γλυκαιμικο δείκτη που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωση του ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πιο ήπια και έχει υψηλό δείκτη κορεσμού δηλαδή σας χορταίνει περισσότερο σε σχέση με άλλους υδατάνθρακες όπως το ρύζι και τις πατάτες.