Για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου: 5 τρόποι να πανάρετε τον μπακαλιάρο

Επιλέξτε τον χυλό και τη σάλτσα που σας αρέσει και ετοιμάστε ένα πρωτότυπο τραπέζι για την εθνική μας εορτή.

1 Χυλός τεμπούρα

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν, 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, 1 κουτ. γλυκού αλάτι, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 100 ml παγωμένο νερό.
Μυστικό: Τον χυλό τεμπούρα τον ετοιμάζουμε πάντα με παγωμένο νερό και τον χρησιμοποιούμε αμέσως, διαφορετικά απορροφά μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού.

2 Χυλός με μπίρα και πετιμέζ

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 + 1/3 φακελάκι με ξηρή μαγιά, 2 κουτ. σούπας πετιμέζι, 180 ml μπίρα (σε θερμοκρασία δωματίου), 1 κουτ. γλυκού αλάτι, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 300 ml νερό. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 2 ώρες, να φουσκώσει.

3 Πανάρισμα με σιμιγδάλι και κουρκουμά

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 1 κουτ. γλυκού αλάτι, 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά και 3 κουτ. σούπας ούζο.

4 Πανάρισμα με καλαμποκάλευρο, σιμιγδάλι και πάπρικα

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε 200 γρ. καλαμποκάλευρο, 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό, 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά.

5 Πανάρισμα με αλεύρι και σουσάμι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 150 γρ. σουσάμι, 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι, 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, τριμμένο

Διαδικασία

Οι ακόλουθες οδηγίες για το πανάρισμα και το τηγάνισμα ισχύουν για όποιο ψάρι επιλέξουμε: Ρίχνουμε τόσο λάδι σε μια κατσαρόλα ώστε να καλύψουμε τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε τα φιλέτα ψαριού σε μεγάλα κομμάτια (περίπου 5 εκ.), και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Τα βουτάμε στον χυλό που ετοιμάσαμε ή τα αλευρώνουμε αν το μείγμα δεν είναι χυλός, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά, τινάζουμε να φύγει το περιττό και τα τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια και σερβίρουμε.

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ