Δοκιμάσαμε ελληνικό σούσι στο Gypsy Jungle και “κλέψαμε” τη συνταγή!

Μπήκαμε στο υπέροχο Gypsy Jungle, δοκιμάσαμε τις γεύσεις του και καταφέραμε να υποκλέψουμε τη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι rolls.

Αν βρεθείτε στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Ειρήνης, είναι αδύνατον να μην τραβήξει το βλέμμα σας ο ιδιαίτερος χώρος του Gypsy Jungle, μια μικρή ζούγκλα εμπνευσμένη από τα ταξίδια του ιδιοκτήτη Αλέξανδρου Συρόπουλου. Σε συνεργασία με τη ζωγράφο και γλύπτρια Βίβιαν Δημητρακοπούλου έφτιαξε έναν χώρο που πρωταγωνιστούν εξωτικοί παπαγάλοι, άγριες τίγρεις, πυκνή βλάστηση και πουλιά του παραδείσου. Αλλά δεν έμεινε μόνον εκεί. Μαζί με τη… ζούγκλα έφερε στο πιάτο και την ιαπωνική κουλτούρα, παντρεύοντάς την τέλεια με ελληνικές γεύσεις. Εδώ θα φάτε ελληνικό σούσι συνοδεύομενα από υπέροχα signature cocktails. Με πρώτες ύλες από την ελληνική φύση τα γνωστά rolls “πειράζονται” και γεμίζονται με ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, όπως γαρίδες σαγανάκι, χταπόδι με φάβα, χωριάτικη σαλάτα… Με θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και πιάτα με ελληνικό σούσι ποιος θα έλεγε “όχι” σε αυτό το γευστικό ταξίδι;

ελληνικό σούσι

Γαρίδες σαγανάκι rolls

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

200 γρ γαρίδες
100 γρ φέτα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 τομάτες
1 πιπεριά
αλάτι, πιπέρι
100 γρ ρύζι για σούσι
5 ml λαδόξυδο
ξύλο μπαμπού για το ρολάρισμα

Οδηγίες

Kαθαρίζετε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι και με ένα μυτερό μαχαίρι βγάζετε το νεύρο της κοιλιάς και τη μαύρη γραμμή της ράχης.

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα τοποθετείτε σε ένα τηγάνι με λάδι για να τσιγαριστούν για 4 περίπου λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτετε και τις τομάτες, αφού τις έχετε ψιλοκόψει, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε τα υλικά σας να βράσουν όλα μαζί για άλλα 10 λεπτά.

Όταν έχει εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό, ρίχνετε στο τηγάνι τη φέτα και μαγειρεύετε μέχρι να αρχίσει να λιώνει.

Βγάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και σε ένα άλλο τηγάνι βάζετε τις γαρίδες και τις αφήνετε να τηγανιστούν για 4 λεπτά, γυρίζοντάς τες όμως συνεχώς και από τις δύο πλευρές.

ΒΙΚΥ-ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΧΑΡΗΣ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μαζί με τον Χάρη Παπαδόπουλο, συν-συγγραφέα των βιβλίων “Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες” και “Κάν’το να συμβεί τώρα” και τον ιδιοκτήτη του Gypsy Jungle Αλέξανδρο Συρόπουλο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΡΥΖΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ROLL

Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας και προσθέτετε 5ml λαδόξυδο.

Παίρνετε το ξύλο μπαμπού, το γεμίζετε με μια στρώση ρύζι και από πάνω βάζετε τις γαρίδες και τις περιχύνετε με τη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει στο τηγάνι.

Στη συνέχεια ρολάρετε.

Ανοίγετε το ξύλο μπαμπού και κόβετε με ένα μαχαίρι προσεκτικά σε ρολάκια.

Στη συνέχεια πάνω από κάθε roll βάζετε το σαφράν, τοποθετείτε τα rolls σε ένα πιάτο και σερβίρετε.

Gypsy Jungle Κουζίνα & Bar, Αιόλου 27, Μοναστηράκι, Καθημερινά 09:00- Μέχρι αργά, Τηλ: 210 3252335, Instagram: gypsyjungleathens

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ