Εύκολη συνταγή: Κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι

Μια εύκολη και ελαφριά συνταγή για το καλοκαίρι είναι το κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι! Συνοδέψτε με ένα λευκό κρασί και απολαύστε το.

Θα χρειαστείτε

750-800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
2 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες
2 κίτρινες πιπεριές, σε λωρίδες
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
100 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδος
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τη μουστάρδα και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε 400 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να σωθούν τα υγρά.

Αποσύρουμε, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ρύζι ή ταλιατέλες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ