Ζήστε περισσότερο και καλύτερα με αυτές τις 6 αντιγηραντικές τροφές

Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες αυτές οι 6 αντιγηραντικές τροφές συμβάλλουν σε μεγαλύτερο βαθμό στη μακροζωία και στην αντιγήρανση του δέρματος. Γενικά έχετε υπόψη σας ότι τα φρούτα που επιλέγετε θα πρέπει να είναι βιολογικής καλλιέργειας και τα ψάρια ανοιχτής θαλάσσης, για να αποφύγετε τα φυτοφάρμακα και τα τοξικά ή τα βαρέα μέταλλα που συνήθως τα συμβατικά τρόφιμα περιέχουν.

1 Διατροφική μαγιά

Θεωρείται η καλύτερη φυσική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος B. Περιέχει όλα τα αμινοξέα και είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου, φωσφόρου και καλίου. Συντελεί στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος ενώ μειώνει το στρες. Xαρίζει ενέργεια, αυξάνει την ανοχή στην κούραση, ενισχύει τους μυς ενώ ρυθμίζει το μεταβολισμό και συμβάλλει στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών και του λίπους.

2 Ψάρι

Η κατανάλωση του ψαριού και των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων συνδέονται με την υγεία της καρδιάς. Αν καταναλώνετε ψάρι δύο φορές την εβδομάδα, ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων μειώνεται κατά 50%!

3 Σκόρδο

Θεωρείται ένα από τα πιο «φυτικά αντιβιοτικά» της φύσης και συμβάλλει στην πρόληψη των ιώσεων. Πλέον έχει αποδειχτεί και η προληπτική του δράση εναντίων κάποιων μορφών του καρκίνου, όπως του στομάχου και του εντέρου. Επιπλέον είναι σημαντικός είναι και ο ρόλος του σκόρδου στην πρόληψη καρδιακών νοσημάτων.

4 Σταφύλι

Παρόλο που πολλοί θεωρούν ότι τα κόκκινα σταφύλια είναι πιο ευεργετικά για την υγεία μας, στην πραγματικότητα όλα τα είδη σταφυλιού προσφέρουν παρόμοια οφέλη. Tο σταφύλι και τα προϊόντα που προκύπτουν από την επεξεργασία του (κρασί, σταφίδα, χυμός σταφυλιού) είναι πλούσια σε συστατικά μεγάλης θρεπτικής αξίας. Το σταφύλι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που εμποδίζουν τη δημιουργία και τη δράση των ελευθέρων ριζών, βοηθώντας έτσι στην αντιγήρανση.

5 Φράουλα

Είναι πιο πλούσια σε βιταμίνη C από τα εσπεριδοειδή αλλά αποτελεί «βόμβα σιδήρου» ενώ οι ανθοκυανίνες, χρωστικές που υπάρχουν στη σύσταση της, εμποδίζουν τον σχηματισμό στον οργανισμό μιας κατηγορίας ενζύμων τα οποία ενοχοποιούνται ότι εντατικοποιούν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

6 Πράσινο τσάι

Οι ευεργετικές ιδιότητες του οφείλονται κυρίως στις κατεχίνες – ισχυρά αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν την ανάπτυξη της αρτηριοσκλήρυνσης και προλαμβάνουν μερικές μορφές καρκίνου.

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ