Συνταγή: βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη

Αφράτη, υπέροχη και χωρίς γλουτένη αυτή η συνταγή για βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά συνταγής για βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη

  • 250 γραμμάρια βούτυρο 82% λιπαρά
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι βανίλια
  • 4 αυγά
  • 50 γραμμάρια κρέμα γαλακτος 35% λιπαρά
  • Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι και ένα μανταρίνι (περίπου 80 γραμμάρια χυμό)
  • 200 γραμμάρια φαρίνα χωρίς γλουτένη
  • 100 γραμμάρια αλεύρι φουντουκιού
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι μαχλέπι
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι

vasilp

Οδηγίες για βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη

  • Ξεκινάμε τη συνταγή βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι, και τα χτυπάμε το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον χυμό.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη φαρίνα, το αλεύρι φουντουκιού, το ξύσμα, τα μπαχαρικά και τη σόδα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα σκεύος (που προηγουμένως έχουμε αλευροβουτυρώσει) διαμέτρου περίπου 25-28cm και προσθέτουμε το φλουρί.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά και ελέγχουμε βάζοντας ένα μαχαιράκι. Για να καταλάβουμε ότι η βασιλόπιτά μας έχει γίνει, θα πρέπει το μαχαιράκι να βγαίνει στεγνό.

Από πάνω μπορείτε να φτιάξετε γλάσο ή να ρίξετε άχνη και να τη στολίσετε με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ