31-12-2020
Συνταγή: βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη
Αφράτη, υπέροχη και χωρίς γλουτένη αυτή η συνταγή για βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη θα σας εντυπωσιάσει.
Υλικά συνταγής για βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη
- 250 γραμμάρια βούτυρο 82% λιπαρά
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι βανίλια
- 4 αυγά
- 50 γραμμάρια κρέμα γαλακτος 35% λιπαρά
- Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι και ένα μανταρίνι (περίπου 80 γραμμάρια χυμό)
- 200 γραμμάρια φαρίνα χωρίς γλουτένη
- 100 γραμμάρια αλεύρι φουντουκιού
- 1/2 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι μαχλέπι
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
Οδηγίες για βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη
- Ξεκινάμε τη συνταγή βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι, και τα χτυπάμε το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον χυμό.
- Τέλος, προσθέτουμε τη φαρίνα, το αλεύρι φουντουκιού, το ξύσμα, τα μπαχαρικά και τη σόδα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα σκεύος (που προηγουμένως έχουμε αλευροβουτυρώσει) διαμέτρου περίπου 25-28cm και προσθέτουμε το φλουρί.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά και ελέγχουμε βάζοντας ένα μαχαιράκι. Για να καταλάβουμε ότι η βασιλόπιτά μας έχει γίνει, θα πρέπει το μαχαιράκι να βγαίνει στεγνό.
Από πάνω μπορείτε να φτιάξετε γλάσο ή να ρίξετε άχνη και να τη στολίσετε με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.