Συνταγή: Γαρίδες σαγανάκι χωρίς τηγάνι!

Αυτή η εύκολη συνταγή γαρίδες σαγανάκι δεν χρειάζεται τηγάνισμα και συνοδεύει άψογα ένα ποτήρι τσιπουράκι ή  ουζάκι.

Θα χρειαστείτε:

1 κιλό γαρίδες, μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες ή κατεψυγμένες
4 ώριμες, αλλά σφιχτές ντομάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
150 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
3 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερά, τριμμένα
250 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, σε κύβους
120 γρ. πικάντικη γραβιέρα, σε κύβους
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες

Προθερμαίνετε το φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία του.

Σε ένα μεγάλο ταψί βάζετε τις γαρίδες σε μία στρώση, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο, βάζετε τα κομμάτια ντομάτας στα κενά του ταψιού ανάμεσα στα θαλασσινά, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σκορπάτε από πάνω τα τυριά.

Περιχύνετε με το λάδι και το χυμό λεμονιού και ψήνετε για περίπου 6 – 7 λεπτά, μέχρι να μισολιώσουν τα τυριά και να γίνουν τα θαλασσινά.

Αφήνετε μισάνοιχτη την πόρτα του φούρνου για 5 λεπτά, να ξεκουραστεί το φαγητό και σερβίρετε.

Το μυστικό

Όταν καθαρίζετε τις γαρίδες κάντε επάνω από ένα μπολ στο οποίο θα στερεώσετε ένα σουρωτήρι, ώστε τα ζουμιά που θα στάξουν να τα ρίξετε στο ταψί όπου θα ψηθούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ