Συνταγή: Γιουβέτσι χωρίς κρέας!

Φτιάξτε αυτό το πεντανόστιμο γιουβέτσι χωρίς κρέας, με χειμωνιάτικα λαχανικά, μια υγιεινή συνταγή που προτείνει η food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου.

Υλικά

ελαιόλαδο
λίγα πράσα μόνο το λευκό μέρος
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μέτρια καρότα
2 πιπεριές Φλωρίνης
1/2 λάχανο
1 συσκευασία χυμό ντομάτας
3 σκ. σκόρδο λιωμένες στην πρέσα
αλάτι, πιπέρι
400 γρ μακαρονάκι κοφτό ή ρύζι ή κριθαράκι
1,5 lt βραστό νερό

Οδηγίες

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 στον αέρα.

2 Τοποθετούμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί.

3 Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα. Στη μέση και μετά σε ροδέλες ώστε να είναι πιο μικρά τα κομμάτια.

4 Συνεχίζουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα καρότα.

5 Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν τα λαχανικά μας.

6 Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς, στον άερα, για να μαραθούν λίγο τα λαχανικά μας.

7 Όσο περιμένουμε κόβουμε το λάχανο και βάζουμε 1,5 lt νερό να βράσει στον βραστήρα.

8 Αφού έχουν περάσει τα 10 λεπτά, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πρώτα ρίχνουμε το μακαρονάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να λαδωθεί.

9 Έπειτα προσθέτουμε το λάχανο, χυμό ντομάτας και το βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά και ξαναβάζουμε στο φούρνο.

10 Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 σε άερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ