Συνταγή: Ιταλική φοκάτσια

Η φοκάτσια είναι ένα είδος ψωμιού με ιταλική προέλευση, απλό, αφράτο και μυρωδάτο! Πρόκειται για ένα επίπεδο ψωμί ζυμωμένο με λάδι και αρωματισμένο με μυρωδικά και βότανα. Ο σεφ Πέτρος Συρίγος προσθέτει και κάτι ακόμη: τυρί φέτα!

Θα χρειαστείτε:

400 γρ αλεύρι
250γ ρ νερό
2 φακελάκια μαγιά
100 γρ ελαιόλαδο
2 πρέζες ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 φλ.τσαγιού δεντρολίβανο ή θυμάρι
200 γρ φέτα

Εκτέλεση

Βάλτε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το νερό και τη μαγιά, ανακατέψτε και αφήστε για μισή ώρα. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός τη φέτα. Ανακατέψτε με το γάτζο στο μίξερ ή αλλιώς στο χέρι.

Λαδώστε ένα μπολ και βάλτε μέσα τη ζύμη και από πάνω ρίξτε αλεύρι για να μην κάνει κρούστα.

Σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε τη ζύμη για μια ώρα.

Απλώστε τη ζύμη σε ενα ταψί που έχετε αλείψει με ελαιόλαδο και σε διάφορα σημεία βάλτε τη φέτα πιέζοντάς τη μέσα στη ζύμη. Αφήστε τη φοκάτσια για μισή ώρα περίπου να φουσκώσει και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Το μυστικό

Μπορείτε στο τέλος να προσθέσετε ντοματίνια, αντζούγιες ή κάπαρη ή σπανάκι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ