Συνταγή: Κέικ λεμονιού με αλεύρι Ζέας, χωρίς βούτυρο, ζάχαρη και αυγά

Μία φανταστική υγιεινή συνταγή για κέικ λεμονιού με αλεύρι Ζέας, χωρίς βούτυρο, ζάχαρη και αυγά μας δίνει η food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου.

Υλικά για το κέικ
– 400 γρ αλεύρι Ζέας
– 100 γρ ελαιόλαδο
– 400 γρ κρέμα λεμονιού
– 250 ml γάλα καρύδας
– 150 γρ ζάχαρη καρύδας
– 17 γρ baking powder
– 1 κ.γ αλάτι

Για την κρέμα λεμονιού

– 500 γρ λεμόνια ακέρωτα και βιολογικά (6 μικρά)
– 200 γρ σιρόπι αγαύης
– 100 γρ κρέμα καρύδας

Οδηγίες

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα.

2. Τοποθετούμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε για λίγο με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα ψησίματος την οποία έχουμε προηγουμένως λαδώσει. Ψήνουμε στους 180 λεπτά σε αέρα για 50-60. Προσοχή, το κέικ μας θα είναι σπογγώδες και με υγρασία στο εσωτερικό του λόγω της κρέμας.

Για την κρέμα λεμονιού

1. Βάζουμε τα λεμόνια να βράσουν και ανά 5 λεπτά αλλάζουμε το νερό. Χρησιμοποιούμε ζεστό νερό από τον βραστήρα.

2. Αφού έχουν περάσει 15 λεπτά και έχουμε αλλάξει 3 φορές το νερό, χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι ώστε να τα κόψουμε και να βγάλουμε τα κουκούτσια.

3. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.

4. Προσθέτουμε την αγαύη και την κρέμα καρύδας.

5. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγο ακόμη – σχεδόν 5 λεπτά. Είναι έτοιμη και μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ