18-02-2017
Συνταγή: Μεξικάνικα μπουρίτος με κιμά
Tα μπουρίτος μπορείτε να τα φτιάξετε και στο σπίτι σας με τη συνταγή που προτείνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος!
Tα μπουρίτος είναι από τα πιο διάσημα πιάτα στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική. Υλικά όπως μεξικανικό ρύζι, φασόλια, μαρούλι, σάλσα, κρέας, αβοκάντο, τυρί και sour cream είναι μερικά από όσα μπορεί να περιλαμβάνει ένα μπουρίτο, ενώ ακόμα και το μέγεθος διαφέρει, καθώς τα αμερικανικά μπουρίτο φαίνεται να είναι πολύ πιο μεγάλα από τα μεξικανικά.
Θα χρειαστείτε:
- 250 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 250 γρ κιμά χοιρινό
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.τ.γ κύμινο
- ½ κ.τ.γ ρίγανη
- ¼ κ.τ.γ αλάτι
- ½ κ.τ.γ μπούκοβο
- 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 1 κονσέρβα ντομάτα
- 1 κονσέρβα φασόλια μαύρα
- 300 γρ τυρί τσένταρ
- 8 τορτίγιες
- λίγη πράσινη σαλάτα
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- φρέσκο κόλιανδρο
Οδηγίες
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζετε το λάδι και σοτάρετε τον κιμά πολυ καλά για 15 λεπτά περίπου και στη συνέχεια προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Προσθέστε τα μπαχαρικά και τέλος τη ντομάτα. Προσθέστε λίγο νερό αν χρειαστεί και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς. Όταν ετοιμαστεί ρίξτε τα φασόλια,το τυρί και αφήστε να λιώσει κλείνοντας τη φωτιά.
- Μαλακώστε λίγο τις τορτίγιες βάζοντας τις στον φούρνο μικροκυμάτων και προσθέστε το μείγμα σε κάθε τορτίγια βάζοντας λίγο γιαούρτι απο πάνω κκαι κόλιανδρο. Τυλίξτε σφιχτά και σερβίρετε.