16-02-2016
Συνταγή: μπιφτεκάκια σολομού με καβούρι
Ένα εύκολο πιάτο που μπορείτε να σερβίρετε ως μεζέ ή και ως κυρίως πιάτο. Περιέχει τα απαραίτητα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και θα σας φτιάξει τη διάθεση!
Θα χρειαστείτε:
250 γρ. φρέσκος σολομός
125 γρ. καβούρι κονσέρβας
1/2 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
2 αυγά
1/2 κούπα τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
1/2 κουτ. γλ. πιπέρι καγιέν
αλάτι
πιπέρι
1/2 κουπα λευκό κρασί
λάδι για τηγάνισμα
τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα
Οδηγίες
Αχνίζετε τον σολομό, τον στραγγίζετε και τον πολτοποιείτε με ένα πηρούνι.
Στραγγίζετε το φιλέτο καβουριού και το ψιλοκόβετε.
Ανακατεύετε σ΄ένα μπολ τα θαλασσινά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και 2 κ.σ. από το κρασί.
Με το υπόλοιπο κρασί βρέχετε τις παλάμες σας και πλάθετε μπιφτέκια τα οποία τα πανάρετε και τα ρίχνετε είτε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν, είτε τα βάζετε σε ένα πυρίμαχο και τα ψήνετε για 10 λεπτά περίπου στο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Το μυστικό
Αντί για σολομό ή καβούρι μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε ψάρι βραστό που σας περίσσεψε.