Συνταγή: Παγωμένα γλειφιτζούρια με γιαούρτι!

Η food blogger και συγγραφέας Αθηνά Πάνου, a.k.a Sugar Buzz (santie-athina.blogspot.gr), μας έδωσε την πιο καλοκαιρινή συνταγή.

Υλικά για 3 κυπελάκια μικρά
200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
150 γραμμ. μασκαρπόνε
30 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
μαρμελάδα φράουλα όση θέλουμε (αν έχουμε χωρίς ζάχαρη, ακόμη καλύτερα)

Εκτέλεση
Ανακατέψτε με τον αβγοδάρτη το γιαούρτι, το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη και μετά ρίξτε κουταλιές από τη μαρμελάδα και ανακατέψτε με πιρούνι να κάνει σχέδια.

Γεμίστε με το μείγμα μικρά πλαστικά ποτηράκια. Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη και έπειτα από λίγη ώρα, που θα έχει πήξει ελαφρά, ξαναβγάλτε τα για να βάλετε ένα ξυλάκι ή καλαμάκι ώστε να στερεωθεί καλά.

Ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη για να παγώσουν. Όταν είναι έτοιμα αφαίρεσε τα ποτηράκια.

Το μυστικό

Για να βγάλετε πιο εύκολα τα ποτηράκια, κάντε μικρές ψαλιδιές στο πάνω μέρος του ποτηριού ώστε μετά να μπορείτε να το τραβήξετε πιο εύκολα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ